Movent WordPress: de servidor, canviant el nom de la carpeta …

MOVENT DE SERVIDOR PERÒ MANTENINT NOMS DE CARPETES

UPDATE wp_1options SET option_value = replace(option_value,’http://192.168.1.40/beseit’ , ‘http://www.matarranya.cat’) WHERE option_name = ‘home’ OR option_name = ‘siteurl’

UPDATE wp_1posts SET guid = replace(guid, ‘http://192.168.1.40/beseit’ , ‘http://www.matarranya.cat’)

UPDATE wp_1posts SET post_content = replace(post_content, ‘http://192.168.1.40/beseit’ , ‘http://www.matarranya.cat’)

UPDATE wp_1postmeta SET meta_value = replace(meta_value, ‘http://192.168.1.40/beseit’ , ‘http://www.matarranya.cat’)
—————————————————————————–

UPDATE wp_1options SET option_value = replace(option_value, ‘http://www.matarranya.cat’ , ‘http://192.168.1.40/beseit’) WHERE option_name = ‘home’ OR option_name = ‘siteurl’

UPDATE wp_1posts SET guid = replace(guid, ‘http://www.matarranya.cat’ , ‘http://192.168.1.40/beseit’)

UPDATE wp_1posts SET post_content = replace(post_content, ‘http://www.matarranya.cat’ , ‘http://192.168.1.40/beseit’)

UPDATE wp_1postmeta SET meta_value = replace(meta_value, ‘http://www.matarranya.cat’, ‘http://192.168.1.40/beseit’)
—————————————————————————————–

UPDATE wp_1options SET option_value = replace(option_value, ‘http://www.matarranya.cat’, ‘http://192.168.1.40/beseit’) WHERE option_name = ‘home’ OR option_name = ‘siteurl’;

UPDATE wp_1posts SET guid = replace(guid, ‘http://www.matarranya.cat’, ‘http://192.168.1.40/beseit’);

UPDATE wp_1posts SET post_content = replace(post_content, ‘http://www.matarranya.cat’, ‘http://192.168.1.40/beseit’);

UPDATE wp_1postmeta SET meta_value = replace(meta_value, ‘http://www.matarranya.cat’, ‘http://192.168.1.40/beseit’);

————————————————————–
urquizu local-> justhost
UPDATE wp_1options SET option_value = replace(option_value, ‘http://192.168.1.40/urquizu’, ‘http://www.urquizu.info’) WHERE option_name = ‘home’ OR option_name = ‘siteurl’;# MySQL ha retornat un conjunt buit (p.e. cap fila).

UPDATE wp_1posts SET guid = replace(guid, ‘http://192.168.1.40/urquizu’, ‘http://www.urquizu.info’);# 47 files afectades.

UPDATE wp_1posts SET post_content = replace(post_content, ‘http://192.168.1.40/urquizu’, ‘http://www.urquizu.info’);# MySQL ha retornat un conjunt buit (p.e. cap fila).

UPDATE wp_1postmeta SET meta_value = replace(meta_value, ‘http://192.168.1.40/urquizu’, ‘http://www.urquizu.info’);# MySQL ha retornat un conjunt buit (p.e. cap fila).

Moving Directories On Your Existing Server

He tingut necessitat de canviar el nom de la carpeta que contenia la web http://192.168.1.40/english —-> http://192.168.1.40/english_note/

Aquest canvi és més complexe del que sembla a primera vista. Ja que per exemple hi ha post que apunten a english/upload …

He partit del supòsit que si a la bd MySQL canvio tots els registres que contenen english a english_note, la cosa hauria de funcionar. He fet la prova i sembla que ha funcionat. Si surt algun inconvenient ja ho anotaré. De moment va bé.

Les taules que contenen /english/ són :

 • wp_comments -> 1 reg
 • wp_options -> 4 reg
 • wp_postmeta (tots al meta_value) ->290
 • wp_post (camps: postcontent , guid) 2967)

Les sentències SQL serien:
UPDATE `wp_postmeta` SET `meta_value` = REPLACE(`meta_value`, ‘%/english/%’, ‘%/english_note/%’) WHERE `meta_value` LIKE ‘%%/english/%%’ COLLATE utf8mb4_bin
UPDATE `wp_posts` SET `post_content` = REPLACE(`post_content`, ‘/english/’, ‘/english_note/’) WHERE `post_content` LIKE ‘%/english/%’ COLLATE utf8mb4_bin
UPDATE `wp_posts` SET `guid` = REPLACE(`guid`, ‘/english/’, ‘/english_note/’) WHERE `guid` LIKE ‘%/english/%’ COLLATE utf8mb4_bin

ho he fet en l’administrador MySQL.

PER SEGURETAT HI HA QUE FER UN BACKUP DE LA BD PRÈVIAMENT I FER-HO EN LOCAL
————————————————————————————————————–

COM ES POT SABER QUINES CON LES TAULES QUE CONTENEN /ENGLIS/?

BD/CERCA/selecciona tot/executa

cerca

Publicar una entrada de vídeo

** Mirar anotació al final

En primer lloc s’ha d’instal·lar  un plugin adequat. Després de provar-ne varis he instal·lat:

 • wp-video-posts
 • Stream Video Player

Els dos plugins  són necessaris perquè tot funcioni correctament. Tot i això, el plugin,  dona aquest avis: “The only extensions available for the upload will be mp4 and flv.”
Amb el format mp4 no funcionava la part de vídeo , si la de so. En canvi en format flv funciona tan el vídeo com el so.
Per tant el primer que s’ha de fer quan es disposa d’un vídeo es passar-lo a aquest format, això es pot fer en el plagin:

 • Media converter

Per fer aquestes conversions n’hi ha infinitat de plugins, aquest funciona i es molt senzill.
Per a gravar el vídeo que es vol pujar, lògicament es te que fer en una càmera de gravació o capturant pantalles del ordenador, que es el que es mostra al exemple de baix.
Per a capturar aquest vídeo del ordenador he utilitzat el programa:

 • EZ recorder es també molt senzill. Genera vídeo en format. AVI. Que com ja s’ha explicat abans s’ha de transformar a .flv mitjançant “media converter”. Aquest programam té una serie de limitacions. Una d’elles es que admet un temps de gravació limitat (uns 10 miniuts)

[stream provider=video flv=x:/www.uoc.beseit.net/wp-content/uploads/2013/a1/suf3-u1.flv img=x:/www.uoc.beseit.net/wp-content/uploads/2013/a1/suf3-u1.flv embed=true share=false width=640 height=300 dock=true controlbar=over bandwidth=med autostart=false responsive=16:9 /]

*********************************

[stream provider=video flv=x:/www.beseit.net/wp-content/uploads/2013/videos/monica_oltrra.flv img=x:/www.uoc.beseit.net/wp-content/uploads/2013/a1/suf3-u1.flv embed=true share=false width=640 height=300 dock=true controlbar=over bandwidth=med autostart=false responsive=16:9 /]

Nota 22-10-2017. Amb la versió 4.3.1 de worpress si es puja el video en format .ftv a la mediateca, no fa falta fer res, només insertar-lo al post.

Les eines que utilitzo ara son :  screen recorder de ZD soft, mkv video converter.(que si la grabació es far en flv no cal)

Insnstal·lació d’una icona (favicon) a WordPress

Es molt útil tindre que un lloc web o bloc wordpress tingui definida una icona que la mostri el navegador quan s’accedeix a aquest lloc. Això es especialment útil si utilitzen pestanyes fixes a la barra del navegador.

1. WordPress:

 • Amb un client de FTP, carregar el nou favicon.ico arxiu a la carpeta principal del tema actual.
 • Pujar un altra còpia del arxiu favicon.ico al directori principal del seu lloc (és a dir, http://www.matarranya.cat/faviicon.ico ). Això mostrarà el favicon en els teus subscriptors feedreaders .

Tot hi això en Internet explore hi ha que editar header,php  i afegir just després de <head>

<head>
<!—————————— –>
<link rel=”shortcut icon” href=”<?php bloginfo(‘stylesheet_directory’); ?>/favicon.ico” />
<!—————————— –>

2. Pagina web

 • Afegir el fitxer \www\beseit\polidiccionarifavicon.ico just a la rel de la pàgina web
 • afegir  just sota <head>
  <link rel=”shortcut icon” href=”images/favicon.ico” />

Actualització de WordPress i tema Twentyeleven

WordPress, com tot el bon software fa actualitzacions regularment, lògicament per a introduir millores. Ara be quan tens un bloc que et funciona al teu gust també es normal un cert pànic a fer canvis. Però m’he  animat a actualitzar a la versió WordPress3.41.cat.

També he actualitzat el tema “Twenty Eleven” a la versió 1.4. La actualització de WP no m’ha donat cap problema s’ha fet automàticament en pocs minuts. El motiu es que no tinc fet cap canvi sobre ell. No passa el mateix en el tema.

Quan portes tems en un mateix bloc, poc a poc, vols introduir el teus gusts i les teves presentacions. Les anoto aquí per a que em serveixin de recordatori, puis realment m’ha portat dos dies tornar-ho a tindre com m’agrada:

Activar la foto de capçalera en una foto personal: “ratlla_blanca_10px” en això aconsegueixo tindre activades les imatges de capçalera i personalitzar-les al meu gust. En concret les pagines nomes cal incloure una imatge destaca de 200 px. d’ample (edit, pujar imatge destacada) per que pesin automàticament a la capçalera (si estan activades les imatges). Això es una nova funcionalitat de WP.

Per a les entrades per categoria:

 • Nomes cal personalitzar les capçaleres de les categories això es fa modificant el fitxer category.php i fent una capçalera per a cada categoria en imatge pròpia “header-diaris.php”,..
 • Cada pàgina en plantilla pròpia, com sempre requereix que es defineixi especialment: “page cuina.php”, “page polidiccionari.php”…

Tema twentyeleve. Adequacions per al bloc

Tot el look del bloc es defineix al tema. Així quan s’instal.la un nou tema totes les adaptacions hi ha que ferles al tema en lo nostra cas:

C:\AppServ\www\beseit\wp-content\themes\twentyeleven

Observem que apuntem a un fitxer local. Sempre es tenen que fer el canvis en local, nomes quan verifiquem que va ve es poden pujar al servidor.

 • Pàgina Inici

  Aquesta pàgina es buida. La informació està continguda a la plantilla: pagina_inicial dintre de page_beseit.php també hi la instrucció php include(“beseit-.htm”); aquest fitxer conte total la informació de la pagina d’inici del bloc.

 • Canviar la imatge de capçalera de la pàgina retall de diaris

  Header_diaris es exactament com header però s’han fet un petits canvis que s’expliquen al mateix fitxer

 • Categoty.php

  Canvis a la línia 14:

   

  if (is_category(‘1retall-de-diaris’))

  { get_header(diaris);}

  else

  { get_header();}

   

  Observem que posem get_header(diaris); no get_header(header_diaris.php) La funció get_header() treballa precisament així

Entrada de post a WordPress mitjançant Word

 • Hi ha que tenir habilitada la publicació Remota, activant la pestanya x Activa els Protocols de Publicació XML-RPC del WordPress, Movable Type, MetaWeblog i Blogger. A tauler/opcions/escriptura.
 • Entrar a word/nou/nova entrada de blog
 • Administrar comptes/nova/wordpress/http://<Inserte la dirección URL de blog aquí>/xmlrpc.php
 • Així de fàcil.
 • En la lletra calibri tapany 14, queden al meu gust
 • Officce 2007 No admet disseny de pàgines. Es una llàstima

Recomanacions al hora de actualitzar el bloc.

 • Fer les entrades, preferentment al servidor d’Internet, no en local. Ja que en aquest últim cas lo plugin statpress deixa de treballar, perdent-se les estadístiques.  Si estem en un lloc sense cobertura d’Internet, es poden fer les entrades al WP local, però al hora de pujar-les, es preferible fer-ho manualment si no es volen perdre les estadístiques i els posibles comentaris que hagi fet la gent.
 • Fe una copia de la BD MySQL des de cpanel (backup/BD) cada dia que s’ hagin produït entrades.
 • Fe una copia de “public htm” cada cop que es modifiqui
 • Abans d’actualitzar la BD del servidor local fer una copia de arxiu de BD contingut a la carpeta MySQL (C:\AppServ\MySQL\data\beseit)

Adequació de la plantilla twentyten al meu

Modificat loop.php : Linia 133 <?php the_content(); ?> <!– canviar excerpt por content –>

Afegir les plantilles page-link.php, Plantilla_sec_pag.php, page-archives.php

Modificar style.ccs

Línia 168 : margin-top: -60px; /* avans 20 ****************/ elimina espais per dal

Línia 364 border-top: 0px solid #000; /*avans 4px */

Línia 385 font-weight:bold; /* poso en bold leslletre del menu */

Línia 441 color: #0ff; /*en lloc de #fff */ color del menú seleccionat

Línia 427 line-height:0em; /* en lloc de1em (al menú no es deixen línies en blanc */

Header.php

Línia 66

<img src=”<?php header_image(); ?>” width=”<?php echo HEADER_IMAGE_WIDTH; ?>” height=”” alt=”” />

Pujar el bloc a localhost

 • Hi ha que pujar totes les carpetes del bloc al servidor local C:\AppServ\www\beseit (per exemple).

No oblidar de modificar el fitxer wp-config.php

define(‘DB_NAME’, ‘beseitne_totenun’);    -> beseit

define(‘DB_USER’, ‘beseitne_urkizu’);     ­-> root

Entra a MySQL i crear la BD beseit. Si ja esta creada barrar totes les taules.

Importar el arxiu de BD que tenim guardat  al directori de bakup

No oblidar de fer el següents canvis a la taula wp_1options:

Siteurl: http://localhost/beseit

Home: http://localhost/beseit/

Tot i això hi ha que tindre en compte  que les imatges i fitxers multimèdia han quedat apuntant a la carpeta wp-content/uploads